常見問題/回覆前必看

Q: 為什麼我回覆了還是看不到貼?
A: 因為太多廣告垃圾,所以是人手批核,定期每天早上批核,其他時間不定。

Q: 為什麼我回覆了一天後連個貼都唔見埋!?
A: 因為你回覆垃圾,一係直接俾系統轉入垃圾桶,一係人手批核時轉入垃圾桶。

Q: 什麼才算是垃圾回覆?
A: 不斷重複某d字
純感謝文,灌水文,無意義內容
同一時間用同一句子回覆多篇文章(回覆內容一成不變)
睇睇先,非常感謝分享,睇睇@!!!!,你的電郵地址並不會被公開。 必要欄位標記為 *,thz,正,好正,tq,yes,asdf,zxcv,qwer,aaa,bbb,ccc,kkk,謝,haha,hehe,good,good good,see~~~~~,yea…….,why~~~~~~,what…..,謝謝分享,thanks you,thanks,thxx~~~,thxxxxx,cool,…….

Q: 為什麼看片會跳出兩三個廣告,手機睇更會跳出已發現手機中毒等等
A: 鴨谷以片內沒廣告/沒水印相為主,亦從不靠廣告收入支持運作,至於睇片有廣告跳出真是沒法,那是Openload等網上空間內置強制廣告,我也沒法関閉,只有自行安裝防Ad軟件在電腦,至於手機就無計,總之跳乜出黎都関閉無視即可,如有更好的空間請話我知